top of page

АВТОПОРТРЕТ В ОГЛЕДАЛОТО НА СЦЕНАТА

Среща с Иван Добчев и представяне на автобиографичната му книга

АВТОПОРТРЕТ В ОГЛЕДАЛОТО НА СЦЕНАТА
АВТОПОРТРЕТ В ОГЛЕДАЛОТО НА СЦЕНАТА

17.09.2022 г., 17:00 ч.

Драматичен театър Пловдив, Камерна зала

ЕМТФ "Сцена на кръстопът" и ИК "Жанет 45" Ви канят на среща с  режисьора Иван Добчев и представяне на автобиографичния му роман  "Автопортрет в огледалото на сцената".

Модератор: Младен Влашки

ВХОД СВОБОДЕН с пропуски, които могат да бъдат получени от билетната каса на театъра от 1 септември.

Отзиви за книгата

"Най-добрият  съвременен български режисьор ни въвежда в своя съзнателен живот като в  пиеса – с неподражаем език, непринуденост, пределна откровеност,  завидно чувство за хумор, съчетаващо оздравителната самоирония с  надделяна, но видима тъга.

Тази  книга е не просто мемоарна – споделеното е положено върху различни  наративни равнища и може да се чете също така като своеобразна история  на българския театър от 70-те години на ХХ век до днес. Иван Добчев не  просто проследява, а търси основанията, вниква в логиката на  алтернативните процеси и разкрива скрити и забулени страни от случилото  се в културния ни живот в едно сложно, колкото деструктивно, толкова и  съзидателно време."

— Проф. д-р Людмил Димитров

"Завладяващ  разказ на Иван Добчев за преживяното време, за паметта и  „обстоятелствата“, за „анекдотите“ от две епохи и, за театралното „чудо“  и паралелния свят на сцената. Увлекателно и талантливо написана книга,  подарък за неговите почитатели."

— Д-р Николай Михайлов

"Тази  книга върви директно срещу най-упоритите мълви за Добчев. Обратно на  огласяваното, тук се самоизрича дълбинна чувствителност, емоционалност,  ранимост. Пред нас е едно добре документирано свидетелство за могъщ  културен, интелектуален, емоционален и естетически растеж. Разказ,  пронизан от хумор и плътна самоирония. Една силна книга."

— Проф. д-р Георги Каприев

Сподели

bottom of page