top of page
КРАЛИЦАТА МАЙКА
КРАЛИЦАТА МАЙКА

КРАЛИЦАТА МАЙКА

Театър „Българска армия“

Регистрацията е затворена
Вижте други събития

16.09.2023 г., 19:30 ч. – 21:00

Камерна зала "Стефан Данаилов"

Театър „Българска армия“ представя

КРАЛИЦАТА МАЙКА

от Манлио Сантанели

превод Аве Иванова

режисьор Стефан Спасов

сценография Нина Пашова

музика Добрин Векилов – Дони

фотограф Борис Урумов

Участват: Мария Стефанова и Георги Къркеланов

„Кралицата майка“ разказва за взаимоотношенията между майка и син.  Разплита ги до такава степен, че изкарва на бял свят най-грозните тайни,  най-хитрите капани и най-интимните събития в живота на двата персонажа,  Реджина и Алфредо.

Реджина, от страх да не изгуби надмощието си, е готова да въвлече  сина си във всевъзможни психологически игри, опитвайки се да затяга  повече и повече оковите, които е положила на ръцете на Алфредо още в  детските му години.

Между многобройните, надвиснали над персонажите, черни облаци се  появява лъч светлина. Двамата са изпълнени с изключително чувство за  хумор и нежност един към друг. Въпреки всичките караници, пред тях  непрекъснато стои отворената врата на любовта, която ни показва глътката  надежда. Малките жестове, които правят един за друг, сякаш надделяват над омразата. Но ето че топлият лъч много бързо изчезва и всичко отново  потъва в мрак.

Има ли край всичко това? Кой ще спечели сърцето на публиката в тази  ожесточена борба за властване и кой ще изгуби живота си в името на това,  предстои да разберем!

Сподели

bottom of page