top of page

Почитатели на „Сцената” се наредиха на опашка за билети

Билетите за Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” вече се продават на касата на Драматичен театър-Пловдив от днес -  1 септември.  Авторитетният форум се открива на 10 септември от 19 часа в Голямата зала с премиерата на „Месец на село”  с режисьор Маргарита Младенова със студентите ѝ от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.  

Ден по-късно – на 11 септември, програмата предлага две вълнуващи представления – „Шахнаме: Сказание за Зал” и премиерата на Пловдивския театър на „Лебедът”. Почитателите на режисьора Веселка Кунчева ще могат да се насладят на нейния спектакъл „Дон Кихот” на Младежкия театър.  Още едно разкошно представление на младежката трупа ще зарадва публиката на 12 септември – „Арт”  с Петър Петров – Перо, Георги Гоцин, Кирил Недков.

Ден по-късно ще се насладим на две интересни представления – „Игри в задния двор” на театър „София” и „Неведение” на Народен театър „Иван Вазов”.

На 14 септември „Сцена на кръстопът” се превръща в международна сцена с копродукцията „Едуард II” на Драматичния театър  и  Народен театър „Йордан Хаджиконстантинов – Джинот“ – Велес, Република Северна Македония. Зад проекта стои изключителният режисьор Андрий Жолдак, а в спектакъла участва и актьорът от Пловдивския театър Борис Кръстев. В същото време на Камерна сцена зрителите ще имат шанса да се насладят на спектакъла „Великденско вино” с Владимир Пенев.

„Няма ток за електрическия ток” на драматурга Александър Секулов ще оживее в интерпретация на трупата от Народен театър „Йордан Хаджиконстантинов-Джинот” във Велес на 15 септември в Голяма зала. По същото време на камерна сцена ще гледаме „Козата, която свири на акордеон” с автор и режисьор Елин Рахнев – моноспектакъл на Мая Бежанска.

„Представление и половина” и „Кралицата майка” на театър „Българска армия”  са двете представления, които можем да гледам на 16 септември. Ден по-късно  от 19 часа на Голяма сцена гостува „Нацията на влюбените” на ДКТ „Иван Радоев”-Плевен.

„Съвсем проста история” ще ни разкажат актьорите от Бургаския театър на 18 септември, а в същия ден на Камерна зала ще гледаме и „Светици и перверзници”. Ден по-късно ще се забавляваме с „Една задръстена звезда” на Сатиричния театър, а в същия ден на Камерна зала ще преживеем емоциите на „Чест” на Театър 199.

На 20 септември в Голямата зала на театъра ще тиктака „Портокал с часовников механизъм” на Стайко Мурджев, когото публиката под тепетата познава от работата му като режисьор на Пловдивския театър.

Финалът на фестивала е с култов спектакъл на пловдивската трупа  – „Едип и пророците”. Ще се потопим в емоциите на представлението на 21 септември от 19 ч.

Две специални събития – част от съпътстващата програма, ще доставят допълнителна радост на публиката.

На 12 септември от 19 часа в Епископската базилика ще се насладим на изпълнението на гръцката театрална формация „Реон”, която ще представи „Елена” по Еврипид. В същия ден от 19 часа в Кукления театър  египетският театър „Ал-Талеаа” ще гостува със  спектакъла „Фарида” на Аида Фахми.

Фестивалът „Сцена на кръстопът” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, „Роза Импекс”, „КЦМ 2000 груп”, МАИ Груп Холдинг, Атаро Клима и Ондулин. Домакин на събитието е Драматичен театър-Пловдив.

bottom of page