top of page

Само диви „СамоДиви” оживиха фоайето на Камерната зала с творбите на Антония Маринова

Приказно красивите визуални творби на фотографа на фестивала „Сцена на кръстопът” Антония Маринова-Crazy изпълниха с емоции фоайето на Камерна сцена „Стефан Данаилов”. Дори почитателите на винаги усмихнатата Тони притаиха дъх пред поредните ѝ нежни и естетски послания на езика на фотографията.

Изложбата „Само Диви СамоДиви” откриха програмният директор на форума Росица Обрешкова и директорът на Драматичния театър Сюзанна Арутюнян-Василевска.

Благодаря за възможността да покажа творбите си в това пространство и се надявам тази изложба да даде началото на още много други подобни събития”, каза Антония Маринова-Crazy

Тя е магистър по "Фотография" от класа на доц. Никола  Лаутлиев в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев”. Бакалавърската ѝ специалност е "Педагогика на обучението по  изобразително изкуство" от ПУ "Паисий Хилендарски". Средното си  образование завършва  в училище за приложни изкуства със специалност  “Художествена обработка на текстила“ в Смолян.

Тони е преподавател  по визуални изкуства, фотография и изобразително изкуство в ОМГ “Акад.  Кирил Попов“ в периода 2011–2016 г. От 2018 г. е официален  фотограф на  ЕМТФ "Сцена на кръстопът". Като творец работи в различни  направления на изкуството – фотография, колаж, живопис, графика,  текстилни пластики, лендарт и други. Член е на Съюза на българските  художници, Национално сдружение на фотографска академия "Янка  Кюркчиева", Камара на занаятчиите в България и Дружеството на  пловдивските художници. Носител е на награди от национални и  международни изложби и конкурси в Япония, Китай, Полша, Сърбия, Франция,  Германия и други. От 1990 г. до днес има 13 самостоятелни изложби в  жанровете фотография, текстилни пластики, рисунки и други.

bottom of page